Foto: Germanijak
Foto: Germanijak

Futsal Dinamo je prvak Hrvatske!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.05.23. | 21:08

U nevjerojatnoj atmosferi Draženovog doma momčad Matije Đulvata slavila je rezulatom 3-1 i tako došla do svoje prve titule prvaka Hrvatske!

Futsal Dinamo je novi prvak Hrvatske! Igrači Matije Đulvata slavili su pred 4500 gledatelja u Draženovom domu rezultatom 3-1 što im je bilo dovoljno da dođu do 3-1 u seriji i osiguraju prvu titulu prvaka Hrvatske. Za domaćina su precizni bili Postružin (11.) i Perić (15.) i Novak (28.), za goste Kuraja (35.), a iako su se u nastavku gosti bacili 'na glavu', goropadne Purgere nisu mogli uhvatiti na krivoj nozi.

U prvom poluvremenu je Futsal Dinamo, na krilima glasnog navijanja BBB-a, bio puno bolji od Olmissuma. U prvih pet minuta velikih prilika nije bilo, da bi onda u 6. minuti gosti zaprijetili preko Kuraje i Pavića. No, Piplica je u obje situacije bio siguran.

Manje od minute je trebalo da Futsal Dinamo uzvrati. Postružin je prošao po lijevoj strani, tukao silovito, ali je njegov udarac zaustavila vratnica. Uslijedilo je manje zatišje, da bi onda u 11. minuti eruptirao Draženov dom.

Korner je izveo Filip Novak, Kristijan Postružin je nekim čudom ostao sam, a takve situacije igrač njegovih kvaliteta ne propušta – 1-0

Goste je taj pogodak prilično 'pokosio', s tim da je u 12. minuti ogromnu priliku propustio Sekulić. Bio je hrvatski reprezentativac u mat situaciji, dogodila se velika pogreška u obrani Futsal Dinama, ali vratnica je taj put bila saveznik Zagrepčana.

U 15. minuti – 2-0 za Futsal Dinamo! Opet je korner bio koban za goste, samo što je sada iz voleja, i to iz puno teže situacije, tukao Perić, a taj njegov udarac pokazao se neobranjivim za gostujućeg vratara.

Do kraja poluvremena većih prilika nije bilo pa su tako Zagrepčani bili samo 20 minuta udaljeni od titule!

U trećoj minuti nastavka je Perić propustio veliku priliku. Sjajni Nikola Čizmić pravovremeno je 'ušao' u udarac 'devetke' Futsal Dinama pa je tako sjajna prilika domaćina otišla u nepovrat. Svega minutu kasnije ja na suprotnoj strani zaprijetio Perišić, ali njegov silovit udarac iz voleja nakon dobro izvedanog auta nije išao u okvir gola. Potom je još jednom izvrsno tuako Sekulić, ali ponovno nedovoljno precizno, a kako je vremena bivalo sve manje i manje, tako je navijanje bilo sve glasnije i glasnije...

U sedmoj minuti nastavka - kraj priče. Direktan crveni karton dobio je Nikola Čizmić nakon što je, prema procjeni sudaca, srušio Dekanića u izglednoj prilici za pogodak. Iz tog prekida je Perić propustio ogromnu priliku, a iako je Bilandžić već bio savladan, lopta je završila u vanjskom dijelu mreže. Isti igrač je 30-ak sekundi kasnije zatresao vratnicu te je gol 'visio u zraku', a onda je Tiho Novak još jednom pokazao svu raskoš svojeg talenta i svo znanje koje posjeduje kad je u 28. minuti prvo zaljuljao svojeg čuvara pa onda kroz noge Bilandžića poenitrao za 3-0.

Olmissum je potom došao do 3-1, ali je zbog prekršaja taj pogodak poništen. Taj prekršaj je ujedno značio da Futsal Dinamo može doći do 4-0 preko deseterca, ali Bilandžić je prvo obranio pokušaj Čekola, a potom i Novaka.

Igrali su do kraja utakmice gosti s golmanom-igračem, a četiri i pol minute do kraja je Marko Kuraja zabio nakon sjajne asistencije Sekulića - 3-1

Vjerovali su Omišani do posljednje sekunde da mogu do poravnanja, ali Plavi su se uspjeli obraniti pa je tako veliko slavlje moglo krenuti. I prema svemu onome što smo mogli vidjeti, isto neće tako brzo završiti!


Futsal Dinamo - Omissum 3:1

Strijelci: 1-0 Postružin (11.), 2-0 Perić (15.), 3-0 T.Novak (28.), 3-1 Kuraja (36.)

Dvorana: Košarkaški centar Dražen Petrović. Gledatelja 4500. 

Suci: Nikola Jelić (Varaždin) i Vedran Babić (Split). Treći sudac: Kramar. Delegat: Župan.

Žuti kartoni: Pavić (18.), Jurlina (26.), Mladin (34.), Bilandžić (38.).

Crveni kartoni: Čizmić (27.)

Futsal Dinamo: Piplica, Perić, Postružin, Čekol, T. Novak - Konsuo, Mužar, Šućur, Vučković, Dekanić, Zonjić, F. Novak, Dragaš Selaković, Pavlić. Trener: Matija Đulvat.

Olmissum: Čizmić, Pavić, Kuraja, Perišić, Rodriguinho - Kustura, Jurlina, Juretić, Kolobarić, Moura, Jurić, Sekulić, Bilandžić, Baučić. Trener: Marko Mladin.



Tagovi

Futsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissum

Ostale Vijesti